Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να λειτουργήσει η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, σύμφωνα τουλάχιστον με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η διοίκηση του, αλλά και η 6η ΥΠΕ.

Αυτό προέκυψε ύστερα από σύσκεψη που έγινε για το θέμα όπου συζητήθηκε το που βρίσκεται η κάθε διαδικασία που έχει να κάνει με το ζήτημα της επαναλειτουργίας της κλινικής.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη η πανδημία και ο κορωνοϊός έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση των διαδικασιών, καθώς εμφανίστηκαν εκεί όπου τα ζητήματα για την κλινική είχαν πάρει μία πορεία.

Το θετικό είναι ότι πλέον μετά το τέλος της πανδημίας το ζήτημα μπαίνει και πάλι σε μία τροχιά και ήδη έχουν βρεθεί διαδρομές ώστε να αντιμετωπιστούν κάποιες επιπλοκές που προέκυψαν ύστερα από ενστάσεις σε διαγωνισμούς για την προμήθεια εξοπλισμού.

Στο σκέλος το κτιριακό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και απομένουν ελάχιστες παρεμβάσεις καθώς την περίοδο του κορωνοϊού σε ένα τμήμα της κλινικής αναπτύχθηκε η ΜΕΘ κορωνοϊού.

Εξάλλου σε ότι έχει να κάνει με το νοσηλευτικό προσωπικό το υπουργείο Υγείας έχει σε εξέλιξη την πρόσληψη τεσσάρων αναισθησιολόγων εξειδικευμένων στα καρδιοθωρακοχειρουργικά περιστατικά και μία θέση καρδιολόγου με εξειδίκευση επίσης στην καρδιοθωρακοχειρουργική.

(Με πληροφορίες από εφημερίδα «Πελοπόννησος»).