Τρίτη μέρα του μεγάλου εγχειρήματος διαμαρτυρίας ενάντια στα Αιολικά και ορεινής περιπέτειας, “Peloponnisus Lizard Ultra Tour 2020”, του Κύπριου υπερδρομέα Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος πέρασε από την κορυφή “Ωλενός” του Ερύμανθου, στα 2.224 μέτρα.


Μετά τη χθεσινή του διανυκτέρευση στα Καλάβρυτα και αφού άφησε την κορυφή του Χελμού στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης, συναντήθηκε στο βουνό με τον Δημήτρη Σκέντζο του κινήματος “Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά“ και συντάχθηκε μαζί του στον αγώνα για την απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου και ενάντια στη λεηλασία των βουνών από τα αιολικά.


O Δημήτρης ξεκίνησε το ακτιβιστικό του υπερ-εγχείρημα τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον Ισθμό της Κορίνθου και διασχίζοντας την Ζήρια και τον Χελμό έφτασε στον Ερύμανθο. Η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά δε μπορούσε παρά να συνδράμει και να υποστηρίξει την προσπάθειά του στην διάσχιση του Ερυμάνθου. 

Από την κορυφή του Ερύμανθου, λίγο πριν τις 4:00 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Δημητρίου κατάφερε να υψώσει και πάλι το ανάστημα και τη φωνή του: «Εννοείται πως πρέπει με κάθε τρόπο όσοι διαφωνούμε με αυτές τις δραστηριότητες που καταστρέφουν τη φύση, τα βουνά, το ζωικό βασίλειο, πρέπει να αντιδράσουμε και να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις επενδύσεις, που στην ουσία δεν προσφέρουν και τίποτα. Θα καταστρέψουν ανεπανόρθωτα βιοτόπους και αρχέγονα μέρη, απλά για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα που σε μερικές δεκαετίες θα είναι άχρηστα σιδερικά πάνω στα βουνά και θα μείνουν κατεστραμμένοι δρόμοι.

Και όλη αυτή η καταστροφή θα έχει αποτυπωθεί, επειδή κάποιοι θέλουν τώρα να βγάλουν κάποια λεφτά, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα καταστρέψουν, θα επέμβουν σε περιοχές χαρακτηριζόμενες ως Νatura. Έτσι, χωρίς νόημα. Οπότε πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην πόλη, στα χωριά. Οι τοπικές κοινωνίες να κινητοποιηθούν, να μην ενδώσουν σε υποσχέσεις αυτών των επιχειρηματιών».

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή συνεχίζει την πορεία του με κατεύθυνση τον Πύργο, την Καλαμάτα, τον Ταΰγετο, την Σπάρτη, τον Πάρνωνα, την Τρίπολη, το Μαίναλο, τη Νεμέα και τερματισμό στον Ισθμό διαλαλώντας το μήνυμα της προστασίας της φύσης και της άμεσης αντίδρασής μας στον σχεδιασμό της ισοπεδωσής της για τα κέρδη.