Με ευθείες αναφορές κατά του υπουργού υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλή, συνόδευσε την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης του ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός στην δημοσιοποίηση της παραίτησής του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ.

Και αυτό διότι δεν κατέστη δυνατή η οποιαδήποτε παραγωγική συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, η οποία θα ήταν αναγκαία και επωφελής για τον Οργανισμό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλα για το σκοπό αυτό».

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον ΟΣΕ ύστερα από επτά μήνες στην ηγεσία του οργανισμού. Προσωρινά θα διευθύνει ο οικονομολόγος Αθανάσιος Κοτταράς, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, με το θέμα να αναμένεται να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπηλιόπουλος εμφανίζεται να είχε χάσει, το τελευταίο διάστημα, τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου (με δάκτυλο προφανώς του υπουργού) με αποτέλεσμα κάποιες εισηγήσεις του να μην τύγχαναν ευρείας αποδοχής.