Ειδικό πακέτο για την ηλεκτροκίνηση θα παρουσιάσει την Παρασκευή η κυβέρνηση, γνωστοποίησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε, ότι με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ειδικό νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. «Η πράσινη οικονομία είναι στην καρδιά αυτού του πακέτου. Αύριο βγαίνει μπροστά το νομοσχέδιο του δικού μας υπουργείου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προαναγγέλλοντας ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών στη δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι από το πακέτο των 32 δισ. του Ταμείο Ανάκαμψης, στην Ελλάδα θα διοχετευθεί ποσό της τάξης του 1,7 δις. για την απολιγνιτοποίηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε, επίσης, την πρόθεση της κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση στην ΕΕ τον λιγνιτικό πόρο και ανακοίνωσε κύμα χρηματοδότησης για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το επόμενο διάστημα στη χώρα.

Χατζηδάκης: Θα πάμε σε καθαρές μορφές ενέργειας

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν αναφορικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε ορισμένες περιοχές, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο καθορίζει που επιτρέπεται και που δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Θα πάμε στις καθαρές μορφές ενέργειας και αυτό που απομένει είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Ορισμένοι στην Ελλάδα δεν θέλουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Τι απομένει; Τα κεριά!».