Κατάληψη στα γραφεία της Περφερειακής Διεύθυνσης του ΟΕΑΔ, στο Ρίο της Πάτρας έκαναν τα μέλη τριών σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το πρωί της Πέμπτης.

Η κίνηση τους ήταν ξαφνική και αφινδιαστική. Τα μέλη των σωματείων μπήκαν στο γραφείο της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, ζητώντας από αυτήν να παρέμβει και να πάρει τηλέφωνα στα αρμόδια υπουργεία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Πρόκεται για τα σωματεία των Οικοδόμων, των Μουσικών και του Επισιτισμού/Τουρισμού.  Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν τα μέλη τους δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια όλο αυτό το διάστημα τα πανδημίας, έχουν σταματήσει τις εργασίες τους και δεν έχουν έσοδα για να ζήσουν. 

"Κάναμε μία παρουσία και εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι δεν μας έχουν δοθεί τα 800 ευρώ" τονίζει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος εκπρόσωπος του σωματείου των οικοδόμων πού ήταν παρών.

"Τους προειδοποιήσαμε ότι αν δεν έχουν μπει τα 800 ευρω μέχρι την Δευτέρα, την Τρίτη θα επανέλθουμε πιο δυναμικά, με παρουσία πολλών μελών για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας". Αξίζει να αναφέρουμε ότι την κινητοποίηση παρακολούθησαν διακριτικά και αστυνομικοί.