Μια χαιρετούρα την έκαναν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Πλέον κομμένη και αυτή, ούτε εξ αποστάσεως. Βλέπετε, στην «Πρωτεύουσα Ξανά» μιλούν για αήθη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής που, σύμφωνα με τους ιδίους ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και έφτασε στο επίπεδο της πολιτικής αγυρτείας.

Πράγματι στην «Πρωτεύουσα Ξανά» μιλούν για ψεύτικη και ανήθικη συμπεριφορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής, όταν με αφορμή το θέμα που είχε προκύψει για την αύξηση του περιβαλλοντικού τέλους με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, τα δελτία τύπου του δήμου έκαναν λόγο για αντίστοιχη πρόταση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο.

Κάτι που σύμφωνα με την «Πρωτεύουσα Ξανά»  όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά ήταν και διπροσωπία από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τη στιγμή που λίγες ώρες πριν από το δελτίο τύπου υπήρξε κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να κινηθούν για ένα ζήτημα που σε τελική ανάλυση θα κοστίσει στις τσέπες των δημοτών της Πάτρας.

Βλέπετε, το περιβαλλοντικό τέλος με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφορά όσες πόλεις δεν έχουν προχωρήσει της διαδικασίες για το θέμα του εργοστασίου της διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την «Πρωτεύουσα Ξανά» ο δήμος μπορεί να επιμένει ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο κράτος, όμως, από την πλευρά της και η πόλη έχει μείνει στάσιμη στο όλο ζήτημα.

Σε τελική ανάλυση – πάντα με κύκλους της αντιπολίτευσης -  δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη δημοτική αρχή να μιλήσει για πρόταση Αλεξόπουλου για περιβαλλοντικό τέλος, όταν αφενός η αλήθεια είναι διαφορετική και αφετέρου, η πόλη θα πρέπει να δείξει ενωμένη για ένα θέμα που το είπαμε.

Τη τσέπη των δημοτών θα πονέσει…