Την παραίτηση του υπέβαλε ο Αιγιώτης Κώστας Σπηλιόπουλος από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπηλιόπουλος παραιτήθηκε από την θέση του το απόγευμα της Τρίτης, ύστερα από συνάντηση που προηγήθηκε με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Είναι άγνωστο αν η απόφαση του Αιγιώτη πολιτικού σχετίζεται με το θέμα της έλευσης του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα και των όσων έχουν προκύψει από αυτό.

Πάντως, ο κ. Σπηλιόπουλος το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν αυτός που σε τοπικό επίπεδο είχε «σηκώσει» το βάρος της απόφασης του υπουργείου για την επιφανειακή χάραξη του τρένου και είχε μπει στο μάτι της δημοτικής αρχής, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου για την υπόγεια χάραξη.

Ο κ. Σπηλιόπουλος στο διάστημα της θητείας του υπηρέτησε πιστά τον ΟΣΕ, υπέρμαχος της άποψης ότι το τρένο θα πρέπει να φτάσει στον αστικό ιστό της Πάτρας και στο νέο λιμάνι της και να σταματήσουν τα όποια εμπόδια υπάρχουν πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Περισσότερα πράγματα σχετικά με τα αίτια της παραίτησης του αναμένεται να διευκρινιστούν μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ για το όλο θέμα, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Αχαιός Πολιτικός ανέλαβε τα ηνία του ΟΣΕ τον Αύγουστο του 2019. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπηλιόπουλος είχε διατελέσει Πρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ το 2013. Είναι Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάσθηκε ως πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2003. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντινομάρχης Αχαίας το 1994.

Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2011-Μάιος 2012). Ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις εκλογές του 2019 και εξελέγη στο περιφερειακό συμβούλιο.