«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε μια πολύ δυνατή θέση. Ποτέ τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ήταν τόσο σαφή όσο σήμερα» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, ο Ερντογάν στις προκλήσεις του πήρε απάντηση και από τις ΗΠΑ, που στήριξαν την Ελλάδα. Παράλληλα, σημείωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος, είναι σε δυσμενή θέση αυτή τη στιγμή καθώς έχει δικό του μεγάλο εσωτερικό οικονομικό πρόβλημα. «Οι κινήσεις που κάνει δεν τον ευνοούν», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Σκάι.


Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συμμαχίες και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της. «Είναι στιγμή να έχουμε μια εθνική γραμμή και την έχουμε. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα αποτελεσματικά. Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραβιάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Το Αιγαίο είναι θωρακισμένο», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Ερντογάν ηττήθηκε στον Έβρο» ενώ σχετικά με το ζήτημα των fake news είπε ότι πρόκειται «για έναν άθλιο πόλεμο που ξεκίνησε στο διαδίκτυο».