Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα, για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόϊντ. Συγκεκριμένα μια το πρωί από τα μέλη της ΚΝΕ και μια το απόγευμα από κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς

Συγκέντρωση ΚΝΕ

Οι Οργανώσεις Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνουν όπως γνωστοποιούν με ανακοίνωση τους, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, την Τετάρτη 3/6/2020, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

"Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, τονίζουν οι Οργανώσεις Πάτρας της ΚΝΕ προσθέτοντας φωνάζουμε δυνατά: «Capitalism means "I can’t breathe"» - «Καπιταλισμός σημαίνει "Δεν μπορώ να αναπνεύσω"».

Στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες ξεχειλίζει η οργή για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό που με το γόνατο του πίεσε μέχρι θανάτου τον άτυχο Αφροαμερικανό στον αυχένα και στο λαιμό" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Συλλαλητήριο το απόγευμα

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ διοργανώνει για το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Στο κείμενο - κάλεσμα αναφέρεται: "Η οργή που ξεχειλίζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον φόβο, ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!

Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν "μπορούσε να αναπνεύσει". Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων.

Αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ όπου ο Τραμπ μόλις δώρισε 2 τρισ. δολάρια στις εταιρείες του για να τις στηρίξει από την "κρίση του κορονοιού", ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, που δαπάνησαν 650 δισ. δολάρια το 2019 για στρατιωτικές δαπάνες(!), που το 1% κατέχει του πληθυσμού κατέχει το 44% του πλούτου, ενώ 55 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο την φτώχειας. Στις ΗΠΑ που επεμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας, βασανίζοντας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Ο ρατσισμός ήταν είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους! Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι, το 50% εκ των οποίων είναι μαύροι, αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%. Το 80% των εκτελέσεων της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ αφορά σε μαύρους, όπως και το 60% των θυμάτων του κορονοϊού, πέντε φορές περισσότερο απ’ το ποσοστό τους στον συνολικό πληθυσμό.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική, βασανίζουν και σκοτώνουν και τους πολίτες τους. Μια κυβέρνηση και ένα κράτος όταν είναι άδικο και ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορά του με τους άλλους λαούς, είναι βάρβαρο και καταπιεστικό και απέναντι στον δικό του λαό. Γιατί είναι πάνω απ’ όλα βαθιά ταξικό!

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Στον κόσμο που παλεύει μέσα στην "καρδιά του κτήνους"! Κάτω ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο".