Η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» συμμετείχε με τον επικεφαλής της, Νίκο Νικολόπουλο σε τηλε-συνάντηση που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της περιοχής Μέσης Αγιάς με τους επικεφαλής των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Μοναδικό ζήτημα, η ανάγκη επαναχαρακτηρισμού του οικοπέδου που προοριζόταν για χώρος πρασίνου και η εξαγορά του, που εδώ και πολλά χρόνια έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Στη τσιμεντοποιημένο κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες συνοικία, που κάποτε αποτελούσε τον «κήπο της Εδέμ»της Πάτρας, η συγκεκριμένη «πλατεία Καλλιπάτειρας» αποτελεί πλέον μία μοναδική όαση, στην οποία οι περίοικοι αλλά και πολλοί κάτοικοι της βόρειας πλευράς της Πάτρας θα μπορέσουν να βρουν έναν χώρο αναψυχής, για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Γι’ αυτό και ο Νίκος Νικολόπουλος, εκμεταλλευόμενος την μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία του και την πολύχρονη παρουσία του στα κοινά, προέβη σε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αφού αρχικά τους συμμετέχοντες για όσα διημήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου έθεσε το ζήτημα χωρίς να λάβει καμία δεσμευτική απάντηση από τον δήμαρχο, πρότεινε τα εξής:

Πρώτον, να εκδοθεί ανακοίνωση προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που να εμπεριέχει τις αποφάσεις της τηλε-συνάντησης, ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι πολίτες της Πάτρας, ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δίνουν ψήφο στην απόκτηση της πλατείας και ποιοι, «παρά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα εξυπηρετούν συμφέροντα της αντιπαροχής, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε πλατεία που χάνεται και στη θέση της σηκώνεται μια πολυκατοικία».

Δεύτερον, πρότεινε οι κάτοικοι να ζητήσουν τις υπογραφές όλων των δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων, σε μία επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία θα ζητούν την άμεση και έκτακτη σύγκλιση του οργάνου με μοναδικό θέμα τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου και τη δέσμευση του αναγκαίου ποσού. Αυτό μπορεί να συμβεί με τροποποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού για την άμεση καταβολή προς τον οικοπεδούχο και την ταυτόχρονη απαλλοτρίωση.

Ο κ.. Νικολόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του, σημειώνοντας: «Εδώ και τώρα ο δήμαρχος και οι αρχηγοί όλων των δημοτικών παρατάξεων πρέπει να υπογράψουν πως όλοι μαζί θα ψηφίσουν στο έκτακτο πρόσεχες δημοτικό συμβούλιο για να σώσουμε όλοι μαζί την πλατεία Καλλιπάτειρας. Η πλατεία ανήκει μόνο στους Πατρινούς και σε κανένα κόμμα ή παράταξη… Τελεία και παύλα!»