Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι δωρίζουν $200,000 στην Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP).

Το ζευγάρι στην κοινή ανακοίνωση τους στα social media τονίζουν πως τώρα είναι η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες - καθώς και για τον υπόλοιπο κόσμο - να αναγνωρίσουν τις καθημερινές επιπτώσεις του θεσμικού ρατσισμού.

«Διδάσκουμε τα παιδιά μας διαφορετικά από τον τρόπο που μας δίδαξαν οι γονείς μας. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για τα πάντα, όλα αυτά… ειδικά τη δική μας συνενοχή. Μιλάμε για την προκατάληψη, την τύφλωση μας και τα δικά μας λάθη. Κοιτάζουμε πίσω και βλέπουμε τόσα πολλά λάθη που μας οδήγησαν να εξετάσουμε βαθιά ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε.

Μας οδήγησαν σε τεράστιες οδούς εκπαίδευσης . Δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, έτσι ώστε να μην μεγαλώσουν τρέφοντας αυτό το τρελό μοτίβο και έτσι θα κάνουν ό,τι καλύτερό μπορούν για να μην προκαλέσουν ποτέ πόνο σε κάποιον συνειδητά ή ασυνείδητα.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε όχι μόνο τους George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor και Eric Garner, αλλά και όλους τους μαύρους άνδρες και τις γυναίκες που σκοτώθηκαν όταν μια κάμερα δεν τραβούσε», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ζευγαριού.