Η Formula 1 επιστρέφει σιγά-σιγά στην... κανονικότητα, από την οποία την έβγαλε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σήμερα (2/6) έγινε γνωστό ότι η «αυλαία» της σεζόν του 2020 θα ανοίξει στην Αυστρία, ενώ ανακοινώθηκαν τα πρώτα οκτώ γκραν πρι του νέου, αναθεωρημένου αγωνιστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με αυτό, η... δράση αρχίζει στις 5 Ιουλίου στην πίστα Red Bull Ring με το αυστριακό γκραν πρι, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας στο ίδιο σιρκουί με την ονομασία Grand Prix of Steiermark. Το εν λόγω γκραν πρι πήρε το όνομά του από την περιοχή Στυρία, όπου βρίσκεται το Σπίλμπεργκ και η πίστα Red Bull Ring.

Ακολουθεί μια εβδομάδα μετά το ουγγρικό γκραν πρι, ενώ ακολουθεί ένα μικρό... διάλειμμα, προτού η Formula 1 επιστρέψει με δύο «κολλητούς» αγώνες στο Σίλβερστοουν (σ.σ. το δεύτερο γκραν πρι θα φέρει τον τίτλο 70th Anniversary Grand Prix, ήτοι γκραν πρι 70ής επετείου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την έναρξη της Formula 1) και το ισπανικό γκραν πρι στη Βαρκελώνη. Θα ακολουθήσει το βελγικό γκραν πρι στο Σπα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το ιταλικό γκραν πρι στην πίστα της Μόντσα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς με τον κορονοϊό, «η Formula 1 θα οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του ευρύτερου αγωνιστικού προγράμματος κι ελπίζει να το δημοσιεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία να περιλαμβάνει συνολικά 15-18 αγώνες, προτού ολοκληρωθεί η σεζόν τον Δεκέμβριο». Επίσης, τονίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς θα διεξάγονται χωρίς θεατές, ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα ότι το κοινό θα μπορέσει να παραστεί ξανά, όταν θα είναι ασφαλές.

Οι πρώτοι οκτώ αγώνες του 2020 στη Formula 1 έχουν ως εξής: