Ο Δήμος Πατρέων επισημαίνει σε ανακοίνωση του:

"Τελικά και αυτή την φορά, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ, κ. Αλεξόπουλος, ξεπέρασε τον εαυτό του.

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου 2020, στην επιστολή των πέντε Δημάρχων της Αχαΐας -που και ο ίδιος υπογράφει- προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη, αναφέρεται μεταξύ άλλων: …«Οι Δήμοι μας είχαν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων από τον Νοέμβρη του 2015»… και …«Επομένως, είναι άδικο να επιβάλλεται περιβαλλοντική εισφορά στους Δήμους μας, όταν οι καθυστερήσεις οφείλονται σε άλλους παράγοντες.

Στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) του Νομού μας, το περιβαλλοντικό κόστος υπολογίστηκε σε 738.393,50 ευρώ.»…

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες… Μετά την χθεσινή καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του χαρατσιού που πρότεινε ο κ. Αλεξόπουλος, επανέρχεται με ανακοίνωσή του και αυτή τη φορά, ισχυρίζεται ψευδώς, ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, «φέρει την ευθύνη για την επιβολή του τέλους στους πολίτες της Αχαΐας».

Η πολιτική του κατηφόρα δεν έχει σταματημό, όπως και το πολιτικό του θράσος.

Πράγματι, είναι «θέατρο σκιών» κακής ποιότητας, να υποστηρίζει ότι το περιβαλλοντικό τέλος – χαράτσι, που ψήφισε και θα επιβαρύνει τον Πατραϊκό λαό, θα… παλέψει θεσμικά για την κατάργησή του, την στιγμή μάλιστα, που χρεώνει την ευθύνη στους Δήμους και όχι στις κυβερνήσεις."