Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Φλόιντ Μεϊγουέδερ πρόκειται να καλύψει το κόστος της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς, αποκάλυψε συνεργάτης του.

Ο πρώην μποξέρ «μάλλον θα εξοργιστεί που το λέω αυτό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι θα πληρώσει για την κηδεία», δήλωσε χθες Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN ο Λέοναρντ Έλερμπι, ο πρόεδρος της Mayweather Promotions.

Πρόσθεσε ότι ο άλλοτε αστέρας της πυγμαχίας — παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, ανίκητος σε 50 αγώνες — ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ με τη μεσολάβηση ενός κοινού τους φίλου και η οικογένεια δέχθηκε την προσφορά.

Ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια του θανόντα διευκρίνισε ότι η κηδεία θα γίνει την 9η Ιουνίου στο Χιούστον (Τέξας, νότια), την πόλη όπου μεγάλωσε ο Τζορτζ Φλόιντ. Πριν από αυτή, θα οργανωθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις, την Πέμπτη στη Μινεάπολη και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, από όπου καταγόταν.