Η Πανεπιστημιακή Συλλογικότητα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: "Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε δημόσιες και ιδιωτικές δηλώσεις υποψηφίων Πρυτάνεων και πρυτανικών σχημάτων στο Πανεπιστήμιό μας. Και όλα αυτά, στο πνεύμα ενός νομοσχεδίου που μετά την ελλιπή «διαβούλευση» εν μέσω περιοριστικών μέτρων και πολλών αντιδράσεων, κατατίθεται εσπευσμένα προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων και ενόσω είναι σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του 4485/2017. Διατάξεις που προβλέπουν εκλογές πρυτανικών αρχών δια ζώσης με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δυστυχώς για την δημοκρατία στα Πανεπιστήμια, οι αντίστοιχες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου προβλέπουν ηλεκτρονική ψηφοφορία και συμμετοχή μόνο των μελών ΔΕΠ στο εκλεκτορικό σώμα ανάδειξης των πρυτανικών αρχών, αποκλείοντας όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, για πρώτη φορά μετά το 1982.

Είμαστε μια "πανεπιστημιακή συλλογικότητα" δεκάδων συναδέλφων/σών (ΔΕΠ) από όλα τα Τμήματα, που αγωνιούμε μαζί με το σύνολον της πανεπιστημιακής κοινότητας (ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικοί) για την επόμενη ημέρα στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Αποτελούμε ζωντανά κύτταρα της καθημερινής ζωής του ΠΠ σε όλους τους τομείς του (εκπαίδευση-έρευνα-διοίκηση) και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα και να αναδειχτεί πράγματι το ΠΠ, ως ένα κοινωνικό-δημοκρατικό-δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν και υψηλού επιπέδου Παιδεία και εκπαίδευση.

Ως "πανεπιστημιακή συλλογικότητα", θα αναδείξουμε σε επόμενες τοποθετήσεις μας, αλλά και σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε, όλα εκείνα τα θεμελιώδη ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για το ΠΠ, στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, μετά και την ενσωμάτωση των Τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ζητήματα υπο-στελέχωσης και υπο-χρηματοδότησης, ζητήματα Δημοκρατικής λειτουργίας (Σύγκλητος, Γενικές Συνελεύσεις Τομέων, Τμημάτων και Σχολών, ανάδειξη πανεπιστημιακών οργάνων), ζητήματα διαφάνειας και απολογισμού, ζητήματα αυθαιρεσίας-αυταρχισμού και γραφειοκρατίας, ζητήματα ιδιωτικοποίησης τομέων του Πανεπιστήμιου (δίδακτρα, υπηρεσίες φύλαξης-καθαριότητας, φοιτητική μέριμνα), ζητήματα ουσιαστικής σύνδεσης με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της ΝΔ Ελλάδας.

Θα είμαστε παρόντες και παρούσες στις επόμενες Πρυτανικές εκλογές, παρεμβαίνοντας νηφάλια αλλά και μαχητικά, με συλλογικές επεξεργασίες, απόψεις και προτάσεις".