Συστατικά
  • 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτ. του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε κομματάκια
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι τσένταρ και μοτσαρέλα, τριμμένα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • αλάτι (για γεύση)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, με ένα πιρούνι τρυπάς τις πατάτες και τις τοποθετείς στο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ζεστό λάδι, σοτάρεις τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το κύμινο και το αλάτι. Αφήνεις να βράσουν για περίπου 7 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Μόλις οι γλυκοπατάτες ψηθούν, αφαιρείς λίγο από το πάνω μέρος και το εσωτερικό τους.
  • Προσθέτεις σε κάθε γλυκοπατάτα δύο κουταλιές της σούπας τυρί, δύο κουτ. της σούπας από το μείγμα με το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr