Στην τακτική συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, πέραν του θέματος της τιμολογιακής πολιτικής του Συνδέσμου, εισηγείται (και έχει ήδη αποστείλει τη σχετική εισήγηση προς τους Δημάρχους και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.), τη μέγιστη διεκδίκηση από την κυβέρνηση της κατάργησης της περιβαλλοντικής εισφοράς του Ν 4609/2019 σε ένα νέο Σύνδεσμο όπως είναι ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α., ο οποίος, όπως αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος, δεν φέρει καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις του παρελθόντος.

«Πιστεύουμε στη μη τιμωρητική διάθεση στους δήμους της χώρας σε επίπεδο νόμων και σε κρίσιμα θέματα στα οποία απαιτείται κοινό πεδίο δράσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της ήδη αποσταλείσας επιστολής των πέντε Δημάρχων και του Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη για το θέμα.

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. καλείται να αποφασίσει για τη διεκδίκηση του θέματος στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστεί αυτή η διεκδίκηση.