Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη έχει βγάλει αρκετούς Αμερικανούς πολίτες στους δρόμους και κυρίως Αφροαμερικανούς.

Τις διαδηλώσεις αυτές στηρίζει ο ζωντανός θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος υποστήριξε πως ο κόσμος ζητάει μία καλύτερη ζωή, ενώ παράλληλα μίλησε για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι σε έξαρση.

«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτίρια να παίρνουν φωτιά.

Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο», έγραψε αρχικά ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στους «Los Angeles Times», για να προσθέσει:

«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού.

Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε μαύρους διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορονοϊού έχουν φτάσει στα άκρα τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».

Πηγή: filathlos.gr