Δυναμικά στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών επιχειρεί να μπει η ΕΡΤ όσον αφορά την ψυχαγωγία εγκρίνοντας, για πρώτη φορά εδώ και 21 χρόνια, καθημερινή σειρά, ενώ την ίδια στιγμή αναθεωρεί το καθημερινό της πρόγραμμα στη μετά Τσιόδρα εποχή, επαναφέροντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη θέση του. Ενόψει της νέας σεζόν, η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης για μία νέα καθημερινή σειρά με κωμικό οικογενειακό περιεχόμενο, που θα βγει στον αέρα τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά βασίζεται σε ξένο φορμάτ με τίτλο “No matter what” και αφορά την ιστορία με δύο ξαδέλφια που κληρονομούν από τον παππού τους ένα εκατομμύριο ευρώ με την προϋπόθεση να επιστρέψουν για έναν χρόνο στο χωριό.

Την πρόταση κατέθεσε στην ΕΡΤ ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, με μεγάλη εμπειρία σε καθημερινές σειρές, που υπογράφει μεταξύ άλλων, τις “Άγριες Μέλισσες” (ΑΝΤ1) και το “Έλα στη θέση μου” (ALPHA). Οι δύο πλευρές έχουν ήδη δώσει τα χέρια, ενώ η τελική συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά τις επόμενες μέρες.

Αξιοποιώντας τα νέα ψυχαγωγικά προγράμματα που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες εβδομάδες στην απογευματινή ζώνη, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προγραμματίσει καθημερινά στις 20:00 - δηλαδή στη ζώνη lead-in του δελτίου- το νέο τηλεπαιχνίδι “Δες και βρες” που θα παρουσιάζει ο Νίκος Κουρής.

Πηγή: Reallife