Τα ξενοδοχεία ανοίγουν, όμως, στην Πάτρα, μια πόλη που δεν φημίζεται, έτσι και αλλιώς για τον τουρισμό της, τους καλοκαιρινούς μήνες, τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία προτίμησαν να παραμείνουν κλειστά σε αυτή την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας του κλάδου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δεν άνοιξαν την πρώτη μέρα το "Patras Palace", το "Moxy Hotel", το "Αchaia Beach" και το "Smart Hotel". 

Το πρώτο αναμένεται να ανοίξει μετά τις 20 Ιουνίου, το δεύτερο μετά την 1η Ιουλίου, το τρίτο στο τέλος του μήνα, ενώ το τέταρτο θα ξεκινήσει την λειτουργία του από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, από τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία που υπάρχουν στην Πάτρα άνοιξε κανονικά, το "Βυζαντινό" στη Ρήγα Φεραίου, όπως και το "Αστήρ" που ήταν το μοναδικό στην πόλη που ήταν ανοικτό το διάστημα της πανδημίας.

Πάντως, το ενδιαφέρον, σε ότι έχει να κάνει με την Πάτρα είναι ιδιαίτερα χαμηλό, δεν υπάρχουν κρατήσεις και οι μόνες που γίνονται για την ώρα είναι κυρίως επαγγελματικής φύσεως. 

Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ωστόσο, τα μηνύματα που έρχονται από τους tours operators παραμένουν θολά για τα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και γενικότερα για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 15 Ιουνίου ξεκινούν την λειτουργία τους και τα εποχικά ξενοδοχεία, ενώ από την 1η Ιουλίου οι πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο του Αράξου.