Άμεσα αντανακλαστικά για ακόμα μία φορά επέδειξαν οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, σώζοντας τη ζωή σε ένα γατάκι, στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου, στην Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία κάτοικος της περιοχής που έχει δείξει τα φιλοζωικά της αισθήματα αρκετές φορές, άκουσε ένα δυνατό κλάμα και στη συνέχεια αντίκρισε το γατάκι εγκλωβισμένο και ακινητοποιημένο μέσα στο φρεάτιο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η 6η ΕΜΑΚ που έσπευσε στο σημείο με τον διασώστη της Παναγιώτη Κολοκωτσά, να κατορθώνει να βγάζει, ύστερα από επίμονες προσπάθειες και επιδέξιες κινήσεις, το γατάκι.

«Συγχαρητήρια στην ΕΜΑΚ, είμαστε περήφανοι πάντα που τους έχουμε, ικανοί μα και άνθρωποι και ενσυνείδητοι, και τρέχουν σε κάθε μας κλήση για επείγουσα βοήθεια.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κ. Κολοκωτσά, που δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε συναντήσει σε διασώσεις δύσκολες στην περιοχή μας» αναφέρει η σύμβουλος του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα και γνωστή φιλόζωος Αλεξάνδρα Δημοπούλου, σε ανάρτηση της στο facebook.

Να σημειωθεί ότι το γατάκι είναι αρσενικό, είναι πλέον φιλοξενούμενο για λίγες μέρες σε ανθρώπους που το φροντίζουν, ενώ δίνεται για υιοθεσία, προκειμένου να βρει μία οικογένεια και μια μόνιμη στέγη.