Την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση λόγω των εσωτερικών εξελίξεων στην Τουρκία, εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν είναι σε δυσμενή θέση καθώς η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι δύσκολη, ενώ, παράλληλα, χάνει εκλογές και δημοσκοπικά βρίσκεται πίσω. «Προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» διαβεβαίωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις πληροφορίες για έρευνες της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ.

«Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «δε νομίζω πως αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού». «Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» συμπλήρωσε ο υπουργός.