Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, από τη στιγμή που έληξε η άρση της καραντίνας και δόθηκε το πράσινο φως για την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό.

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες που υλοποιήθηκε η απόφαση αυτή και η εταιρεία ανέκτησε τον μήνα Μαϊό το 50% της κίνησης που είχε χάσει το διάστημα της καραντίνας.

Διάστημα που ήταν καταστροφικό σχεδόν για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αφού η πτώση εσόδων ξεπέρασε το 90%, με δεκάδες εργαζόμενους της εταιρείας να προχωρούν σε αναστολή εργασίας και άλλα τόσα δρομολόγια να αναβάλλονται. 

Πλέον επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα, ενώ τα περισσότερα δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς της Ελλάδας επανήλθαν, με πολλά από αυτά να εκτελούνται σε καθημερινή βάση.

Η εταιρεία, παρά τις απώλειες εσόδων που συνεχίζονται όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, που έχουν θεσπιστεί και τα οποία θέλουν το 50% της πληρότητας των θέσεων, έχει αποφασίσει να λειτουργεί με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και σε δεύτερη μοίρα τα κέρδη.

Έτσι και αλλιώς η ζημιά που υπήρξε στην εταιρεία από όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας ήταν μεγάλη και μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να καλυφθεί, με υπομονή και επιμονή, εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.