Αρκετές μέρες μετά τον σοκαριστικό δημόσιο φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός ακόμη θύματος αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, η οργή φουντώνει και επεισόδια δείχνουν να κλιμακώνονται σε ένταση. Χιλιάδες είναι οι πολίτες που βρίσκονται στους δρόμους διάφορων αμερικανικών πόλεων τις τελευταίες ώρες ζητώντας δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, και καταγράφοντας το κλίμα «εξέγερσης» με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων τους. Ένας από τους πολίτες που βρέθηκαν στην καρδιά των γεγονότων ήταν ο διάσημος ηθοποιός Τζον Κιούζακ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς ενώ κατέγραφε με το κινητό του τα επεισόδια στο Σικάγο.

Ο Κιούζακ, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες High Fidelity, Say Anything και Being John Malkovich έγραψε στο Twitter για το περιστατικό:

«Στους αστυνομικούς δεν άρεσε που τραβούσα βίντεο ένα αμάξι τυλιγμένο στις φλόγες και έτσι μου όρμηξαν με κλομπ, χτυπώντας τη μηχανή μου».

Το βίντεο που πόσταρε για του λόγου το αληθές ο ηθοποιός στο Twitter δεν δείχνει εικόνα, αλλά ακούγεται ξεκάθαρα μια οργισμένη φωνή να τον διατάζει να φύγει, συνοδευόμενη από χτυπήματα σε μια μεταλλική επιφάνεια.

«Εντάξει, εντάξει» ακούγεται να λέει ο ηθοποιός. Σε μια άλλη ανάρτησή του ο Κιούζακ έγραψε ότι εισέπνευσε σπρέι πιπεριού.

Σε γενικές γραμμές πάντως, παρά τις στιγμές έντασης που είχε με αστυνομικούς, ο 53χρονος υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην πλειοψηφία τους δείχνουν ψυχραιμία και - σε αντίθεση με άλλες πόλεις - αποφεύγουν να κλιμακώσουν την ένταση με αδικαιολόγητη βία.