Σε επαναδημοπράτσηση τέθηκε το σημαντικό έργο για την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στην πόλη της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 9.915.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 12.294.600 ευρώ) που θα ενισχύσει τη δυναμικότητα της υφιστάμενης υποδομής κατά 30 χιλ. ισοδύναμους κατοίκους. Φορέας υλοποίησης είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών.

Το έργο θα εκτελεστεί εντός 30 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης στον «Κόκκινο Μύλο» στο δυτικό άκρο της πόλης για την εξυπηρέτηση των περιοχών: Αγ. Βασίλειος, Ρίο, Βραχναίικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, Αγ. Στέφανος Σαραβαλίου και Οβρυά.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, με τίτλο Πράξης την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων του Δήμου Πατρέων.

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών έχει οριστεί για τις 30 Ιουλίου και η αποσφράγισή τους για τις 5 Αυγούστου 2020. Να θυμίσουμε ότι ο αρχικός διαγωνισμός που ακυρώθηκε προέβλεπε να ανοιχθούν οι προσφορές τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι στην αχαϊκή πρωτεύουσα λειτουργεί Βιολογικός Καθαρισμός ήδη από το 2001. Η μονάδα είναι εγκατεστημένη σε οικόπεδο έκτασης 80 στρεμμάτων και αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στην Ελλάδα.

Το έργο της αναβάθμισης

Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, η επέκταση τής υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, αφορά σε έργα διαμόρφωσης και διευθέτησης τού χώρου, σε έργα εξυγίανσης του εδάφους, σε εκσκαφές και αντιστηρίξεις με τις απαιτούμενες αντλήσεις, στην κατασκευή θεμελίων και ανωδομής κτιρίων και δεξαμενών με τις απαραίτητες στεγανώσεις, στην κατασκευή σωληνώσεων και φρεατίων, στα έργα υποδομής, σε όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των έργων αρχικής ανύψωσης, προεπεξεργασίας, πρωτοβάθμιας καθίζησης, βιολογικής βαθμίδας, επεξεργασίας λάσπης, κτιριακών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικών, αυτοματισμών, απόσμησης.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει:

  • Σύνδεση των νέων Εγκαταστάσεων με τις υφιστάμενες, σε ενιαίο λειτουργικό σύνολο, με τις απαραίτητες προς τούτο επεμβάσεις,
  • Δοκιμαστική λειτουργία των νέων Εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση τής κατασκευής του έργου.

Πηγή: ypodomes.gr