Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί «παγωμένος» τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του στις 25/5, στη Μινεάπολις, όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει και στη συνέχεια, ένας εκ των αστυνομικών, ο Ντέρεκ Τσόβιν, σε πλήρη ηρεμία και χωρίς να διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο όπως είναι ευδιάκριτο στα οπτικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τον ακινητοποίησε και τον πίεσε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι θανάτου.

Στη Μινεάπολη, όπου ζούσε ο Floyd, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι στους δρόμους και οι αστυνομικές δυνάμεις εχουν προχωρήσει σε αμέτρητες προσαγωγές.

Ο Donald Trump απάντησε στις αναταραχές με ένα tweet στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζει και το πυρ».

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν αμέσως στην απειλή βίας του προέδρου αναφέροντας μάλιστα πως αυτή του η φράση προέρχεται από έναν γνωστό ρατσιστή αρχηγό της αστυνομίας στο Μαϊάμι του 1960. Ακόμα και η Taylor Swift που σπάνια σχολιάζει πολιτικά ζητήματα απάντησε στον Trump με πολύ έντονο τρόπο.

«Τροφοδοτείς την ιδέα της υπεροχής της λευκής φυλής και του ρατσισμού σε όλη σου τη θητεία, έχεις το θράσος να υποκρίνεσαι ηθική υπεροχή και να απειλείς με βία; Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζει και το πυρ; Θα σε καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο @realdonaldtrump» έγραψε χαρακτηριστικά η star.