Μόνο θετικά μηνύματα είχε η είδηση ότι ξεκινούν οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς από τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το έργο ακόμα βέβαια αργεί να ξεκινήσει όμως και μόνο το γεγονός ότι άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού, σε ένα χώρο που εδώ και χρόνια αποτελεί εστία μόλυνσης για την Πάτρα, προκαλώντας μια άσχημη εικόνα σε ένα από τα κομβικά σημεία της βόρειας παραλιακής ζώνης της πόλης, είναι σημαντικό.

Οι κάτοικοι της περιοχής και γενικότερα οι άνθρωποι που πηγαίνουν συχνά για αθλητισμό στο χώρο του Έλους της Αγυιάς παραπονούνται αρκετές φορές ότι περνώντας από το πρώην κολυμβητήριο υπάρχει μία άσχημη μυρωδιά που ενίοτε φτάνει ακόμα και στα σπίτια τους.

Γίνεται έτσι μία αρχή, σε ένα έργο που είναι να ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο να δίνει σε ανάρτησή του, συμβολική σημασία στην έναρξη των εργασιών.

«Στην επέτειο της μεγάλης νίκης της περιφερειακής αρχής του Νεκτάριου Φαρμακη την γιορτάζουμε με την εκκίνηση ενός έργου, που για χρόνια ήταν η μαύρη σελίδα της ιστορίας της πόλης».

«Ξεκινάμε με μηχανήματα της περιφέρειας τους καθαρισμούς του αίσχους, προχωράμε σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ για να αποδώσουμε ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Είμαστε παντού, εργαζόμαστε για μια καλύτερη ζωή».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάγκη καθαρισμού πέρα από τους εξωτερικούς χώρους, έχουν και οι εσωτερικοί χώροι του πρώην κολυμβητηρίου που έχουν όγκους από σκουπίδια και τα οποία βγάζουν μία έντονη δυσοσμία. Μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να καθαριστούν και αυτά.