Γέμισαν οι ναοί της Πάτρας από κόσμο το βράδυ της Τρίτης όπου εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου, με τους πιστούς να κρατούν αποστάσεις και όλα να γίνονται με βάση τους κανόνες και τους όρους που έχουν θεσπίσει οι ειδικοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σε καμία εκκλησία της Πάτρας, δεν υπήρξαν παράπονα για συνωστισμούς και συναθροίσεις. Όμως η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο που παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Είναι ένα γενικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει το διάστημα (από τις 17 Μαΐου) μετά την πανδημία όπου οι εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες τους για τους πιστούς. Ένα ακόμα σημείο που αναφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι ήταν η προσέλευση στους ναούς αρκετών νέων από την μέρα που λειτούργησαν οι εκκλησίες.

«Καθημερινά υπάρχουν αρκετοί νέοι που προσέρχονται στις εκκλησίες είτε για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, είτε για να προσκυνήσουν» αναφέρει στο patrasevents.gr ιερέας της Πάτρας.

«Το γεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό και δείχνει ότι παρά τα όσα ειπώθηκαν στο διάστημα της πανδημίας και μιας μορφής κριτικής - κάπως εμπαθής - που άσκησαν ορισμένα αθηναϊκά κυρίως ΜΜΕ, ο κόσμος όχι μόνο διατήρησε τους δεσμούς του με την εκκλησία, αλλά οι δεσμοί αυτοί ίσως και λόγω του κορωνοϊού να έγιναν ακόμα πιο δυνατοί».

Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που από την πρώτη κιόλας Κυριακή που άνοιξαν οι εκκλησίες της Πάτρας, έσπευσαν να κοινωνήσουν.

Ένα σκηνικό που εύκολα θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς, τόσο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, όσο και πηγαίνοντας μία βόλτα και από άλλους ναούς της πόλης.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι η μεγάλη προσέλευση των πιστών στις εξομολογήσεις και στις συναντήσεις με τους πνευματικούς τους.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν και πάλι οι εξομολογήσεις, τα ραντεβού με τους κληρικούς που κάνουν αυτό το μυστήριο, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Όλα αυτά καταλήγουν ασφαλώς στο ίδιο συμπέρασμα. Σημειώνουμε ότι οι εντολές του Μητροπολίτη της Πάτρας προς όλους τους κληρικούς είναι να εξακολουθούν να τηρούν με αυστηρότητα τους κανόνες κατά του κορωνοϊού.