To "Save Carnival" και η πρωτοβουλία των καρναβαλικών πληρωμάτων να διεκδικήσουν μία στέγη για τις δημιουργίες τους, μετά την απομάκρυνσή τους από το χώρο του ΑΣΟ, ξεφεύγει πλέον από τα σύνορα της Πάτρας.

Γίνεται σύνθημα στο διαδίκτυο και συγκεντρώνει υπογραφές από πολίτες όλης της χώρας, έτσι ώστε να ακουστεί παντού, καθώς η αγωνιώδης κραυγή των καρναβαλιστών φτάνει στα αυτιά όλων όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό και την τέχνη. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος.

Το κείμενο που υπογράφουν 62 καρναβαλικά πληρώματα ανέβηκε στην σελίδα του avaz. org και η απαίτησή του να έχουν μία στέγη για τις καρναβαλικές τους δημιουργίες, γίνεται πλέον ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Λίγες μέρες μετά τη δράση τους στη πλατεία Γεωργίου, «Στέγη για το Καρναβάλι», οι καρναβαλιστές γνωστοποιούν το πρόβλημά τους σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού, από την στιγμή που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα πληρώματα, στο δήμο έχουν ακόμα κλειστές της πόρτες τους για αυτούς.  

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές για το αίτημά τους, για μια νέα και μόνιμη στέγη, σε ένα ζήτημα που ουσιαστικά ταυτίζεται με την ονομασία της εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει. Save Carnival. Σώστε το καρναβάλι. 


H εκδήλωσή τους στην πλατεία Γεωργίου έκανε αίσθηση παντού, ο καρναβαλικός και γεμάτος έμπνευση τρόπος έδειξε ότι μπορεί να υπάρξουν διαμαρτυρίες πρωτότυπες και καινοτόμες, που να περνούν το δικό τους μήνυμα και σε τελική ανάλυση απέδειξε και κάτι ακόμα.

Το Πατρινό Καρναβάλι τους χρειάζεται και τους έχει ανάγκη. Κανείς δεν μπορεί να τους αγνοεί. Πόσο μάλλον αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα ηνία της διοργάνωσης. Οι φωτογραφίες του Χρήστου Ορτέντζιου από ψηλά με το drone αναδεικνύουν την εκδήλωση.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτή την ηλεκτρονική ψηφοφορία υπογράψτε εδώ.