Διαφορά 21,8 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 42% έναντι 20,2% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.

Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται περίπου στα ίδια ποσοστά που καταγράφηκαν και στην προηγούμενη έρευνα με το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελληνική Λύση 4%, το ΜΕΡΑ25 2,5%, 3,1% επιλέγει κάποια άλλο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ το 10,4% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

Σαφής είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 54,1% έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκάθαρη η πρωτιά Μητσοτάκη και στη λίστα με τις θετικές γνώμες με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 68,7% έναντι 36% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κυράκος Βελόπουλος με 17,9% και τέλος ο Γιάννης Βαρουφάκης με 15,4.,

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 80,8% διαφωνούν με μια τέτοια προοπτική, ποσοστό που συγκεντρώνει ισχυρή πλειοψηφία μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Επιπλέον έχει διαμορφωθεί, και έως ένα βαθμό εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη σε ποσοστό 48% ότι αν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της κρίσης.

Όσον αφορά την δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης στην πρώτη θέση είναι ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 58,5% και ακολουθούν ο Υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6% και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 53,5%.

Όσον αφορά τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων το 62,5% απαντά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ειδικά για τον τουρισμό και την εστίαση το θετικό ποσοστό ανέρχεται στο 68,8%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν την προστασία των θέσεων απασχόλησης, το 52,5% τις κρίνει θετικά έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αναπληρώνουν στο βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Συνολικά τα εξαγγελθέντα μέτρα δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και στην περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς.