Οι φοιτητές του τμήματος ΗΜΤΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν μια επιστολή προς τους καθηγητές τους, λόγω της καθυστέρησης και ασυνέπειας που έχουν επιδείξει να ανακοινώσουν το οτιδήποτε σχετικά με την εξεταστική. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν συμβαίνει μόνο στο δικό τους τμήμα, αλλά και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και πανελλαδικά.

Η επιστολή του, προς τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Κουμπιά και τα μέλη ΔΕΠ της γενικής συνέλευσης του τμήματος, αναφέρει τα εξής:

"Ύστερα από τρεις μήνες αδράνειας, το υπουργείο και τα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων πετάνε το «μπαλάκι» μεταξύ τους όσον αφορά την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εξεταστικής. Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης επιδεικνύουν τη μέγιστη ανευθυνότητα, αφήνοντας εμάς τους/τις φοιτητές/ριες ξεκρέμαστους για το πώς και τι θα γίνει με την εξεταστική.

Και στην προκειμένη, στο τμήμα μας, όπου έγινε η γενική του συνέλευση στις 26/05, μάθαμε απλά την ημερομηνία έναρξης και λήξης της εξεταστικής, η οποία ξεκινάει στις 9/06 με προτεραιότητα στους επί πτυχίω και για μαθήματα κατευθύνσεων με χαμηλό αριθμό φοιτητών. Ωστόσο τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

1) το πρόγραμμα της εξεταστικής,

2) ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων – δεν γίνεται ο κάθε καθηγητής να προτείνει διαφορετικούς τρόπους εξέτασης χωρίς να υπάρχει κάτι ενιαίο,

3) τι θα γίνει με την ύλη, δεδομένου ότι σε πολλά μαθήματα δεν έχει ολοκληρωθεί η ύλη και είναι αδύνατο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Ιούνη, και δεν έχουν παραδοθεί όλα τα συγγράμματα στους φοιτητές, με τελική ημερομηνία παράδοσης τις 15 Ιούνη,

4) τι θα γίνει με τον απρόοπτο προγραμματισμό των εργαστηρίων δια ζώσης ενόσω πολλοί από εμάς είμαστε εκτός Πάτρας.

5) εξίσου, να πούμε ότι οι φοιτητές/ριες προτείναμε τις απαλλακτικές εργασίες/ project ανοικτής προθεσμίας ως τρόπο εξέτασης. Γιατί το τμήμα επιλέγει να το αγνοήσει ως τρόπο εξέτασης;

6) και τι θα γίνει με τα εργαστήρια που θα γίνονται ταυτόχρονα με την εξεταστική; Πέραν του ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται η επί πτυχίω σε περίπου δέκα μέρες από σήμερα χωρίς να έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξεταστικής, πολλοί φοιτητές, και επί πτυχίω, θα χρειάζεται να γράφουν μαθήματα, να παρακολουθούν και να κάνουν και τα εργαστήρια τους ταυτόχρονα.

Οι περαιτέρω επιτροπές συμβουλευτικού ρόλου παρατείνουν απλά την αδράνεια και υπενθυμίζουμε ότι είναι τέλη Μάη, και ο κάθε διδάσκων μπορεί να κάνει αυθαίρετα ό,τι θέλει με το μάθημα του, και αρκετές φορές εις βάρος μας. Ζητάμε να γίνει άμεσα τμήμα, για να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα μας, για να γνωρίζουμε πως θα ορίσουμε τα προγράμματα μας. Δεν δεχόμαστε άλλη αναμονή".