Καταγγελία για διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών στις ψηφιακές τάξεις σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ.Φίλης κατέθεσε σχετικό στικάκι στο προεδρείο της Βουλής με τα στοιχεία που όπως είπε βρήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ από έρευνα στην Google στην διεύθυνση στατιστικών.

Τι υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Μπήκαμε στο Google στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, ταξίη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχει διαρροή προσωπικών. Καταθέτω στο προεδρείο τα στοιχεία. Ή δεν το ξέρετε που είναι πρόβλημα ή το αποκρύπτατε που είναι έγκλημα».

Κεραμέως: Δεν το γνωρίζω, θα το εξετάσω

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσε ο κύριος Φίλης προσθέτοντας ότι θα τα εξετάσει

«Αναφέρεται ένα στοιχείο θα το εξετάσω με ενδιαφέρον. Θα εξετάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέτε ,προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση για αυτά που καταθέτετε».