Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, υπό την προϋπόθεση να δίνεται μερίδιο μετοχών τους για να διασφαλίζονται τα χρήματα των φορολογουμένων. Με αυτή τη θέση προσεγγίζει και το ζήτημα της Aegean, αφήνοντας ανοικτό να καθορίσει την τελική του στάση ανάλογα με τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Αδιανόητες οι επιθετικές εξαγορές

Κατά τη τακτική διαδικτυακή ενημέρωση, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, συντονιστής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο Κίνημα Αλλαγής,επεσήμανε ότι το κύριο είναι η διασφάλιση των χρημάτων που θα δώσει το Δημόσιο και ο τρόπος συζητείται. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι είναι αδιανόητο μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν «ενισχυθεί» από τις χώρες τους να σχεδιάζουν επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων χωρών-μελών.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει να μην ενισχύεται καμία επιχείρηση όσο μεγάλη κι αν είναι, εφόσον η έδρα της βρίσκεται σε «φορολογικούς παραδείσους». Προτείνει, μάλιστα, να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων των χωρών μελών, με κοινούς κανόνες και κατώτατα όρια φορολόγησης, θέση η οποία ερμηνεύεται ως ένα σταθερό βήμα προς την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ.

Όχι σε πρόωρες εκλογές, ναι σε αυτόνομη πορεία
Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, πως το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για εκλογές αν το επιλέξει η κυβέρνηση.

«Αν θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές εν μέσω μεγάλης ύφεσης, ας το πει και θα κρίνουν οι πολίτες», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Επίσης, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε με επικριτικό τρόπο καυστικά σχόλια που ακούστηκαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικονομική πολιτική και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, λέγοντας: «Η ιστορία, η προσφορά, η υστεροφημία και η αποδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ δεν σπιλώνεται, δεν διαστρεβλώνεται και δεν αλλοιώνεται. Όσοι επιμένουν να το επιχειρούν, απλά γίνονται καταγέλαστοι».

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν τη συζήτηση για πολιτικές συνεργασίες, τονίζοντας ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό έχει επικυρωθεί από το συνέδριο.

Πηγή ΑΜΠΕ