Αγανάκτηση και οργή επικρατεί στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων στο νομό Αχαΐας, με τις κυβερνητικές αποφάσεις και αυτό, που επισημαίνουν είναι ότι θα έπρεπε, εάν ήθελε να εφαρμόσει αυτό το μέτρο, «να το επιδοτήσει».

«Κανείς δεν περίμενε το κράτος να κάνει «κουβαρντιλίκια» σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, το πρώτο μέτρο, που ανακοίνωσε είναι η μείωση 40% των ενοικίων και να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για ελάφρυνση των ιδιοκτητών και αντιμετώπισης αυτής της μείωσης» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων του Νομού Αχαΐας, Κυριακή Αθανασιάδη.

Ο ενοικιαστής να το λαμβάνει από το κράτος και να το αποδίδει στον ιδιοκτήτη ή το κράτος να δίδει το 40% στην ιδιοκτήτη. Αυτό το πράγμα, που συνέβη να κάνουμε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, μόνο στην Ελλάδα και μόνο σε βάρος των ιδιοκτητών, το βλέπει κανείς αυτό».

Η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων νομού Αχαΐας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική εις βάρος των ιδιοκτητών. «Αν κάποιος χάσει 1.000 ευρώ θα πάρει 350 ευρώ, αν χάσει 3.000 ευρώ 1.050 ευρώ, είναι ψίχουλα και είναι ουσιαστικά στάχτη στα μάτια των ιδιοκτητών».

Μάλιστα καταγγέλλει ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν προσπαθήσει να υπάρξει επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής τους έχουν αγνοήσει παντελώς και λένε ότι «αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, ήθελαν να ευνοήσουν τον κόσμο, γενικότερα να εμφανίσουν μια πολιτική κοινωνική και αγνόησαν τελείως τους ιδιοκτήτες».

"Πάγωσε" και η αγορά ακινήτων

"Πάγωσε" και η αγορά των ακινήτων λόγω κορωνοϊού, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ενοικιαστών, που εγκαταλείπουν ακίνητα ή δεν πληρώνουν ενοίκια και επισήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία στην αγορά, διότι είναι προς όφελος όλων και της οικονομίας.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι αυτονόητο ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να βάλουν πλάτη και να τους δίνει ένα κόκκαλο να γλείφει και να λες «ωραία μου έδωσε ένα 35% της απώλειας, αν και εμείς ζητάγαμε ευθεία μείωση ΕΝΦΙΑ και φορολογικών υποχρεώσεων» .

Πρόσθεσε επίσης «η κυβέρνηση έλεγξε τις συμβάσεις μίσθωσης και είδε ότι είναι υπερκερδής και είπε θα κόψω το 40%. Εδώ δεν μιλάμε για αποκατάσταση στο 1/3 της ζημιάς, τα άλλα 2/3 ποιος θα τα δώσει; Θα έχει συνέπειες στη φορολογία, διότι οι ιδιοκτήτες είναι οι πιο συνεπείς και θα υπάρχουν κρατικές απώλειες στα έσοδα».