ο Δήμος Πατρέων αναφέρει σε ανακοίνωση του:

"Οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις, μαζί με μέλη τους που δραστηριοποιούνται σε ορισμένα καρναβαλικά γκρουπ, συνεχίζουν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Εμφανίζουν τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Καρναβαλικού Οργανισμού ότι δε συνεργάζονται με τους καρναβαλιστές. Όσο και αν μασκαρεύουν το ψέμα, η αλήθεια θα λάμψει για μία ακόμα φορά.
Από τον Οκτώβριο του 2019 η διοίκηση του Καρναβαλικού Οργανισμού, ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι των καρναβαλικών γκρουπ, μαζί με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου, συνεργάστηκαν άψογα, σχεδίασαν και υλοποίησαν –κατά κοινή ομολογία- ένα νοικοκυρεμένο, όμορφο, ευρηματικό Καρναβάλι, του οποίου οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από όλη την πόλη. Δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε αυτή η τεράστια προσπάθεια, γιατί αναβλήθηκε το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων, που αποτελεί και την κορύφωσή του, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η ζωή όλων μας. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία για να αναδειχθεί ότι το Πατρινό Καρναβάλι συνεχίζει την ιστορική διαδρομή του, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με νέα καλλιτεχνικά στοιχεία, καταξιώνεται ακόμα περισσότερο ως το καλύτερο καρναβάλι της χώρας μας.

Η δημοτική αρχή υπερασπίζεται το Πατρινό Καρναβάλι, προσπαθώντας να το διαφυλάξει από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα. Ένα Καρναβάλι που θα διοργανώνεται από το Δήμο, για να ανήκει σε όλους. Να μη μετατραπεί η μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας σε μπίζνα για τα κέρδη ορισμένων.

Όσα πληρώματα είχαν εγκατασταθεί στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ, είχαν ενημερωθεί εγκαίρως ότι ο χώρος πρέπει να παραδοθεί, για να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό αθλητικό κέντρο, που θα καλύψει τις ανάγκες των νοτίων συνοικιών της πόλης μας και όχι μόνο. Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στέγασης αυτών των συγκεκριμένων πληρωμάτων, ο Καρναβαλικός Οργανισμός προχώρησε σε μίσθωση χώρου στην πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή, ιδιοκτησίας ΟΛΠΑ, πράγμα που γνώριζαν όλοι. Στη συνάντηση που είχαμε με τον ΟΛΠΑ, παρουσία και εκπροσώπων των καρναβαλικών γκρουπ, αναδείχτηκε ότι το κτίριο δεν γινόταν να παραδοθεί λειτουργικό και ασφαλές και επιπλέον μπήκαν ζητήματα ασφαλείας, πιθανού ατυχήματος και ποιος θα έχει την ευθύνη, ποιος θα έχει τον έλεγχο εισόδου και εξόδου στο χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Για να καταστεί κατάλληλος και λειτουργικός ο χώρος από το Δήμο, έπρεπε να δαπανηθούν υπέρογκα χρηματικά ποσά και με άγνωστο το χρόνο ολοκλήρωσης αυτών των διαδικασιών. Έτσι, αποφασίστηκε να αναζητήσουμε άλλο χώρο και στην αναζήτηση και στις συναντήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι των καρναβαλικών γκρουπ.

Μεγάλο κτίριο με τις προδιαγραφές που απαιτούνταν δε βρέθηκε, παρά τις προσπάθειες όλων. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, έγινε κατανοητό σε όλους ότι η λειτουργία του νέου χώρου θα έχει κανονισμούς, θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες καρναβαλικών γκρουπ, θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ο Καρναβαλικός Οργανισμός συνεχίζει τις προσπάθειες για την υλοποίηση των παραπάνω, ζητήθηκε η συνδρομή όλων σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η αναζήτηση χώρου συνεχίζεται και θα απευθυνθούμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και στους φορείς της πόλης, να υπογράψουμε προγραμματική συμφωνία, ώστε να εξασφαλιστεί διαχρονικά το ενοίκιο της νέας εγκατάστασης.

Τα πληρώματα που ήταν εγκατεστημένα στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ είχαν ενημερωθεί ότι θα υπάρξει πρόβλημα λόγω της μη έγκαιρης απόδοσης του χώρου για την έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου που θα στεγάσει πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Παρόλα αυτά, δημοτικές παρατάξεις και ορισμένοι επικεφαλής πληρωμάτων που είναι μέλη τους, κατασκευάζουν σενάρια και επαναφέρουν το γνωστό παραμύθι της «κακιάς μάγισσας» δημοτικής αρχής, που κυνηγάει τους καρναβαλιστές.
Η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες και παρά τα τεράστια χρέη του Καρναβαλιού, που ξεπερνούσαν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και τα κατασχετήρια, τη στιγμή που συνεχίζουν να καταφθάνουν συνεχώς νέες δικαστικές αποφάσεις για πληρωμή χρεών παρελθόντων ετών, «δώρο» των πολιτικών δυνάμεων που σήμερα διαμαρτύρονται και από πάνω, κατάφερε όχι μόνο να συνεχίσει το Καρναβάλι την ιστορική πορεία του, αλλά να αναβαθμιστεί και να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές δεν πρόκειται να παρασυρθούν από τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το γνωστό παρελθόν της διασπάθισης των χρημάτων εις υγείαν των κορόιδων, δηλαδή του πατραϊκού λαού.

Μαζί, δημοτική αρχή, διοίκηση του Καρναβαλικού Οργανισμού και οι καρναβαλιστές, θα συνεχίσουμε τον ωραίο δρόμο της δημιουργίας. Σε λίγο καιρό, με τη λειτουργία του νέου, πλήρως ανακαινισμένου χώρου των Παλαιών Σφαγείων, που τον παραλάβαμε κατεστραμμένο και λεηλατημένο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τους επιχειρηματίες, η πόλη μας θα αποκτήσει ένα χώρο «κόσμημα». Ένα χώρο ποιοτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας των καρναβαλιστών, που θα είναι όλο το χρόνο ανοικτός στη διάθεση του λαού, της νεολαίας της πόλης μας και των επισκεπτών της."