Ανεστάλη προσωρινά η απόφαση για την κοπή των 50 και πλέον δέντρων που είναι να κοπούν στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου, της Πάτρας.

Η αυτοψία που έγινε το πρωί της Τετάρτης από το Δασαρχείο, παρουσία συλλόγων, φορέων και κατοίκων της περιοχής που από την αρχή εξέφρασαν την διαφωνία τους στην απόφαση της κοπής, είχε ως αποτέλεσμα την επανεξέταση του όλου ζητήματος.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι άνθρωποι του Δασαρχείου στους κατοίκους της περιοχής η απόφαση για την κοπή των δέντρων αυτών έχει να κάνει με την μείωση των κινδύνων για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, με δεδομένο ότι τα δέντρα αυτά είναι κοντά σε τέσσερα σπίτια που έχουν κτιστεί εκεί.

Μάλιστα, όπως είπαν οι άνθρωποι του Δασαρχείου, πέρα από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, το έδαφος είναι επικλινές και υπάρχει θέμα αν πέσει ένα δέντρο καθώς θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα εκεί σπίτια.

Από την άλλη βέβαια οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ανένδοτοι, τόνισαν ότι τα σπίτια βρήκαν τα δέντρα και όχι τα δέντρα τα σπίτια και υπογράμμισαν την καταστροφή που θα φέρει σε οικολογικό επίπεδο η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Ο Δασάρχης υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα και κάλεσε τους κατοίκους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, σε νέα συνάντηση που είναι να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.


Οι κάτοικοι πάντως του Σαραβαλίου και της Κρήνης δεν πρόκειται να δεχθούν την κοπή συνολικά 59 δέντρων που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του δάσους το οποίο και αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή τους, αλλά και για όλη την Πάτρα.

Ωστόσο, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο σκεπτικό της μείωσης των κινδύνων σε περίπτωση πυρκαγιάς, όμως, είναι αποφασισμένοι να μην κοπεί ούτε ένα κλαδί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση το παρών έδωσε και η αντιδήμαρχος Πατρέων στον τομέα της Μεσσάτιδας, Αναστασία Τογιοπούλου.


(Οι φωτογραφίες είναι του Τηλέμαχου Τσουραμάνη).