Πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιδιώκει με πρόσφατο Δελτίου Τύπου του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, κ. Ανδρέας Παπανικήτας, σε σχέση με τους 11 εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση, το θέμα των οποίων απασχόλησε ξανά το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία –δια περιφοράς!- συνεδρίαση του οργάνου. Το σκεπτικό και η ψήφος των μελών του συμβουλίου δε χρειάζονται διασταλτικές ερμηνείες σαν κι αυτές που επιχειρεί.

Παράλληλα, μέσα από τη σχετική του δημόσια τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ αποδεικνύει ξεκάθαρα πως είναι ένα ακόμα στέλεχος της Δημοτικής Αρχής που εσκεμμένα μπλέκει τα δημοτικά με τα κομματικά. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθειά του να εντάξει και το σπιράλ σε κάποια κομματική γραμμή και δηλώνουμε ευτυχείς τόσο που αποτυγχάνει να το καταφέρει, όσο και που παραμένουμε η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση της πόλης.
Ως προς την ουσία του θέματος, ο εκπρόσωπος του σπιράλ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Χαράλαμπος Στανίτσας, όπως τοποθετείται πάντοτε με σαφήνεια στο πλαίσιο των συνεδριάσεων, το ίδιο ξεκάθαρα σχολιάζει και την απάντηση του Προέδρου:
«Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχα προτείνει όχι μόνο να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά και το αυτονόητο, να καταβληθεί δηλαδή η μισθοδοσία τους. Ο κ. Παπανικήτας αρνήθηκε να το κάνει και εξακολουθεί να διαχειρίζεται το θέμα κρυπτόμενος πίσω από εγκυκλίους και διατάξεις. Οι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων έγιναν οι μεγαλύτεροι δυνάστες τους. Κατά τα λοιπά τους φταίει ο καπιταλισμός και ο φιλελευθερισμός.

Το ότι ο Πρόεδρος θεωρεί πως συμπαραστέκεται στους 11 εργαζόμενους πληρώνοντας μόνο τις εισφορές τους και αρνούμενος να τους πληρώσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά(!) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Θέτουμε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο προ των ευθυνών του και τον καλούμε α)να δώσει οριστικό τέλος στο μαρτύριο που υποβάλλει αυτός και ο κ. Πελετίδης τους εν λόγω εργαζόμενους, β)να προβεί στην μισθοδοσία τους, εξοφλώντας χρέη δύο ετών και γ)να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον κορωνοϊό».

Ως προς τις διαδικασίες, έπρεπε το σπιράλ να δημοσιοποιήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των δια περιφοράς συνεδριάσεων για να αναγκαστεί, κακήν-κακώς, ο κ. Παπανικήτας να συγκαλέσει πρώτη φορά Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Χαιρετίζουμε την επιστροφή στην κανονικότητα των δημοκρατικών διαδικασιών.