Παίρνει ζωή ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια και ομορφότερα κτίρια της Πάτρας το οποίο εδώ και μία σχεδόν 20ετία ήταν αναξιοποίητο και «νεκρό»;

Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο του Σταυριανού, εκεί δηλαδή που στεγαζόταν ένα από τα πιο κλασικά στέκια της Πάτρας, στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ένα από τα πιο ιστορικά καφενεία τα πόλης, βλέπουμε την επιγραφή της Ten Brinke Hellas.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ανερχόμενες εταιρείες στο τομέα του real estate η οποία αγοράζει εκτάσεις και κατασκευάζει επαγγελματικά κτίρια super markets, logistics, retail parks, shopping centers, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και οικιστικά συγκροτήματα.

Η εταιρεία έχει στην ελληνική αγορά καθιερωθεί ως ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης ανάπτυξης ακινήτων (developer), με συνεχώς αναπτυσσόμενο κύκλο εργασιών και έχοντας ιδρυθεί από το 2008, αποτελεί  θυγατρική του ομίλου “Ten Brinke Group”.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην σελίδα της έχει ως στόχο της την διεύρυνση του κύκλου εργασιών και  των επενδύσεων στην χώρα μας, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την έντονη οικονομική κρίση στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια, τα έχει καταφέρει.

Στα 12 χρόνια της λειτουργίας της στην χώρα μας έχει διαμορφώσει ακίνητα σε  «επενδυτικά προϊόντα» και τα προωθεί παγκοσμίως, τόσο σε ήδη υπάρχοντες πελάτες, όσο και σε νέους επενδυτές που έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.


Το τι θα κάνει με το κτίριο του Σταυριανού και πώς σκοπεύει να το διαμορφώσει ώστε να το εξελίξει σε ένα ακίνητο κατάλληλο για να συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ώρα είναι άγνωστο ακόμα.

Πάντως, η ιστορία του ακινήτου είναι γνωστή στην Πάτρα. Το κτίριο τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του ως καφενείο είχε περάσει στα χέρια της οικογένειας Νικολετάτου και στη συνέχεια το είχε πάρει η Εθνική Τράπεζα.

Το patrasevents.gr είχε επικοινωνία με τα γραφεία της εταιρείας, όμως, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει καν ακόμα.

Το σίγουρο είναι ότι όποια και να είναι τα σχέδια της εταιρείας για το συγκεκριμένο ακίνητο, πλέον ο πρώην Σταυριανός, με κάποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί και το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει μία άλλη πνοή σε όλη την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.