NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Βουλγαρία - Εστιατόρια, μπαρ και καφέ ανοίγουν και πάλι την 1η Ιουνίου

Thu, 28 May 2020 00:30:00 +0300 00:30 Patras Events logo

Η χώρα χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς 

Η Βουλγαρία θα επιτρέψει στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ να λειτουργήσουν πλήρως και πάλι από τη Δευτέρα, καθώς η χώρα χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου για να σταματήσει η διάδοση του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ εξέδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ νέα απόφαση που επιτρέπει στα μπαρ και τα εστιατόρια να επαναλειτουργήσουν πλήρως ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Ο Ανάνιεφ επέτρεψε επίσης να επαναληφθούν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων θεάτρων, συναυλιών και σκηνικών παραστάσεων. Τα μαθήματα χορού μπορούν επίσης να επαναληφθούν, με το 30% της πλήρους συμμετοχής, αν είναι σε εσωτερικό χώρο, και με το 50%, αν είναι σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα ωστόσο με την απόφαση του υπουργού Υγείας, οι ντισκοτέκ, τα πιάνο μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, καθώς η χώρα παραμένει σε κατάσταση επιδημίας εξαιτίας της Covid-19 μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα, η Βουλγαρία έχει 2.460 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 133 θανάτους.

Ο Ανάνιεφ είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των υπαίθριων χώρων εστιατορίων, μπαρ και καφέ στις 5 Μαΐου.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είχε επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο της οποίας απαγόρευσε τα ταξίδια, έκλεισε τα σχολεία και τα εμπορικά κέντρα και έκανε πολλές επιχειρήσεις να περιορίσουν ή να σταματήσουν τη λειτουργία τους λόγω των περιορισμών και της μειωμένης ζήτησης.

Η χώρα άρχισε να χαλαρώνει το μερικό lockdown στα τέλη Απριλίου, όμως συνέχισε να εφαρμόζει αυστηρά κοινωνικά μέτρα.

Η Βουλγαρία, μια χώρα με πληθυσμό μικρότερο των 7 εκατομμυρίων, εξακολουθεί να επιβάλλει μέτρα κοινωνικής απόστασης στους δημόσιους χώρους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader