Στην Πάτρα θα γίνει για ακόμα μία χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών και συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Αυτή είναι η οριστική απόφαση του ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης αγωνιστικής εκδήλωσης του κλασικού αθλητισμού, με την Πάτρα και το Στάδιο της να την φιλοξενεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Μη φανταστείτε όμως ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει καμία σχέση με τις περασμένες. «Η συμμετοχή φέτος δεν θα είναι ελεύθερη, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης.

«Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος για λόγους υγειονομικούς και για την ασφάλεια των αθλητών. Το σημαντικό για την Ομοσπονδία είναι ότι παρά τις πολλές δυσκολίες οι αγώνες θα γίνουν γιατί ακόμα και αυτό δεν ήταν σίγουρο από την αρχή.

Πάμε να σώσουμε ότι μπορούμε από μία χρονιά που ουσιαστικά είναι χαμένη, όχι μόνο για το κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και για πολλούς ακόμα τομείς της χώρας». Ο περιορισμός των συμμετοχών θα είναι λοιπόν το βασικό χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Όσοι κατορθώσουν και κερδίσουν μία συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχουν διακριθεί στους διασυλλογικούς αγώνες που θα έχουν προηγηθεί από άλλες διοργανώσεις, ενώ στην Πάτρα δεν θα δούμε φέτος προκριματικούς αγώνες σε κανένα αγώνισμα.

«Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν πάει όλα καλά και να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω προβλήματα που να αφορούν το θέμα του κορωνοϊού και της πανδημίας» τονίζει ο κ. Τζελάτης. 


Οι νέες συνθήκες και οι επιδόσεις των αθλητών

Οι αθλητές του στίβου επηρεάστηκαν και αυτοί από την πανδημία και υποχρεώθηκαν να προσαρμόσουν την προπόνηση τους στις νέες συνθήκες.

Το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις επιδόσεις τους ή όχι είναι κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην Πάτρα, στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που πρόκειται να γίνει, μετά την πανδημία.

Όμως σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση θα είναι μία γιορτή. Μια γιορτή που θα φιλοξενήσει όλα τα μεγάλα ονόματα του κλασικού αθλητισμού.