Μία ευχαριστήρια επιστολή έφτασε στο γραφείο του Γραμματέα του ΚΚΕ από τους κατοίκους ενός μικρού χωριού των Αγίων Θεοδώρων – Λεχαινών του νομού Ηλείας.

Για ποιο λόγο όμως οι κάτοικοι ευχαριστούσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα; Γιατί και με τη συμβολή του ΚΚΕ δόθηκε λύση στο πρόβλημά τους. Οι κάτοικοι ζούσαν εννιά χρόνια έναν εφιάλτη, αφού η δυσοσμία που προκαλούσε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή ήταν αφόρητη. Επιπλέον τα λύματα του εργοστασίου κατέληγαν στη λιμνοθάλασσα, απ’ όπου τρέφεται με ψάρια όλη η περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε δύο φορές το χωριό και άκουσε από τους ίδιους τους κατοίκους σε τι συνθήκες ζούσαν με τα παιδιά τους. Ακολούθησαν παρεμβάσεις του Κόμματος στο δήμο, στην Περιφέρεια, αλλά και στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη.

Στην αρχή, η εταιρεία αναγκάστηκε να βάλει κάποια φίλτρα, όμως η δυσοσμία συνεχιζόταν όταν δε λειτουργούσε το φίλτρο και οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ συνεχίστηκαν.

Έτσι πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου βάσει της έκθεσης του Πανεπιστημίου Πατρών που ανέφερε κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου στον πληθυσμό 40 φορές μεγαλύτερο από το μέσο αποδεκτό!!