Όσο πιο γρήγορα η χώρα αποδεσμευτεί από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το γεγονός του Έβρου οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και ότι μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το Ισραήλ οξύνει την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας στην περιοχή και διαμορφώνεται το έδαφος για την συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Για την οικονομική κρίση που επιτάχυνε ο κορονοϊός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει έναν αγώνα δρόμου για να στηρίξει με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη υλοποιεί μέτρα επιθετικά προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε ότι τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι προσωρινά.