Στις αρχές του Ιουνίου υπολογίζεται να μπει στις ράγες και πάλι το ιστορικό τρένο του Οδοντωτού για τη μαγική διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, ξεκινώντας από το Διακοπτό και φτάνοντας στα Καλάβρυτα.

To τρένο ήταν εκτός γραμμής εδώ και δύο μήνες από την αρχή σχεδόν της καραντίνας αφού το ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ελάχιστο και έτσι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία του προσωρινά.

Όμως μέχρι ώρας ο Οδοντωτός παραμένει εκτός γραμμής και δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων των Καλαβρύτων, αλλά και τα όσα λέγονται, το τρενάκι θα αρχίσει και πάλι τα ταξίδια του από τις αρχές Ιουνίου, μαζί με την αναμενόμενη λειτουργία της προαστιακής γραμμής του σύγχρονου τρένου που ως γνωστόν θα φτάσει από το Κιάτο στο Αίγιο.

Ο συνδυασμός και των δύο, άλλωστε, θα αποδώσει καρπούς και θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την προσέλευση του κοινού.

Όταν το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο φτάσει στο Αίγιο ο επισκέπτης - τουρίστας θα έχει πια την δυνατότητα να βρίσκεται από την Αθήνα στο Διακοπτό μέσα σε λίγες ώρες. Κι από εκεί, από τον σταθμό του Διακοπτού, να ανεβαίνει στο Οδοντωτό για τα Καλάβρυτα.

Με λίγα λόγια η έλευση του σύγχρονου τρένου θα δώσει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα στον ιστορικό Οδοντωτό για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την δυναμική του και την προσέλευση του επιβατικού κοινού.


Έτσι και αλλιώς οι επαγγελματίες των Καλαβρύτων που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση, έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για την καλοκαιρινή σεζόν στον Οδοντωτό που ήταν και παραμένει μια ατραξιόν για τους επισκέπτες και ειδικότερα για τους ξένους τουρίστες.

Ύστερα από μία χαμένη σχεδόν σεζόν η επαναλειτουργία του Οδοντωτού θα δώσει πνοή στην περιοχή τους, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και το σύγχρονο τρένο στο Αίγιο.

Το τρένο λοιπόν θα ενισχύσει τον τουρισμό και την απασχόληση. Εμείς στην Πάτρα βέβαια θα το περιμένουμε ακόμα για καιρό, όπως όλα δείχνουν…