Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη δράστιδα της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1, μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν πάρει περισσότερες από 20 καταθέσεις, ωστόσο, κανένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους δεν προσέφερε κρίσιμες πληροφορίες.

Αντίθετα, φέρεται να συμφώνησαν πως η 34χρονη είχε μία φυσιολογική ζωή, φαινόταν ευτυχισμένη, δεν ανέφερε κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό πρόβλημα, σημείωσαν πως δεν πιστεύουν ότι το θύμα είχε μυστικά και εξέφρασαν την έκπληξή τους για την επίθεση.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 μία από τις φίλες της, η οποία μάλιστα ήταν από τα τελευταία άτομα που είχαν ανταλλάξει μηνύματα μαζί της πριν την επίθεση, τόνισε ότι δεν της είχε πει ποτέ ότι κινδυνεύει η ζωή της, ούτε είχε δεχθεί απειλές από κάποιο πρόσωπο. “Είναι το καλύτερο παιδί. Περιμένω να γίνει καλύτερα για να πάω να την δω” είπε.

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας μία πολύ σημαντική πληροφορία, που αν επιβεβαιωθεί μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό της δράστιδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη μαυροντυμένη γυναίκα να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, δεν υπάρχει εικόνα της όταν βγαίνει και η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε μάσκα και σκούφο. Πάντως οι αρχές ελπίζουν πως με ειδική επεξεργασία θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν την 34χρονη να τη θυμηθεί και να την αναγνωρίσει.

Στην Ασφάλεια Αθηνών ευελπιστούν να έχουν περισσότερα στοιχεία από την άρση απορρήτου επικοινωνιών, τόσο για το κινητό τηλέφωνο του θύματος όσο και για τις συσκευές που εξέπεμπαν την επίμαχη ώρα στην περιοχή. Ωστόσο, κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση που θα δώσει η ίδια η 34χρονη στους αστυνομικούς, οι οποίοι ευελπιστούν πως όσο περνούν οι μέρες ενδέχεται να ανακαλέσει στη μνήμη της λεπτομέρειες για την υπόθεση, που για την ίδια μπορεί να φαίνονται ανούσιες.

Σημειώνεται πως η 34χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ψυχολογικά παρακολουθείται από ομάδα ειδικών, που προσπαθούν να τη στηρίξουν.