Να λοιπόν που τα social media μπορούν να ενεργήσουν για το καλό της πόλης και να πιέσουν καταστάσεις προς την επίλυσή τους, κινητοποιώντας τους φορείς προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Μιλάμε για το χώρο του καρνάγιου και του δημοτικού πάρκινγκ, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, που εξαιτίας της παρουσίας σκηνιτών Ρομά, είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Το θέμα είχε αναδείξει ο Ανδρέας Αποσκίτης ανεβάζοντας φωτογραφίες στο Facebook. Βοήθησε ασφαλώς και το patrasevents.gr που ασχολήθηκε με το ζήτημα, πάντα με βάση το φωτογραφικό υλικό του Ανδρέα Αποσκίτη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Ο δήμος, λίγες ώρες μετά, έστειλε τα συνεργεία του στο χώρο, καθαρίζοντάς τον, από τον όγκο των σκουπιδιών που υπήρχε και κλείνοντας την πρόσβαση στα καταλύματα που υπάρχουν εκεί, τα οποία έδιναν έδαφος στους σκηνίτες για να κάνουν κατάληψη στο μέρος.

Πλέον το Καρνάγιο και ο χώρος γύρω από αυτό είναι καθαρός και οι Πατρινοί μπορούν να πηγαίνουν να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.

Ο δήμος έστω και έτσι έδειξε τα αντανακλαστικά του και τα social media, τη χρησιμότητά τους ως προς τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης.