Τουλάχιστον δύο χρόνια περιμένουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για να πάρουν τα έξοδα κηδειών για τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.

Η καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων είναι μεγάλη και σύμφωνα με τους συγγενείς των νεκρών που ψάχνουν να βρουν άκρη για το πότε θα πάρουν τα χρήματα αυτά, δεν τους έχει γίνει καμία ενημέρωση για το ζήτημα.

Η καταβολή των χρημάτων μέχρι πρότινος δίνονταν από το ταμείο του ΟΓΑ στο οποίο, άλλωστε, ήταν ασφαλισμένοι οι αγρότες και γενικότερα οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν στο πλαίσιο της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δίνονται από τον ΕΦΚΑ. Όμως από την ενοποίηση και μετά κανείς από τους συγγενείς δεν έχει πάρει χρήματα για τα έξοδα κηδειών.

Πρόκειται για ποσά που αντιστοιχούν σε 400 ή και 500 ευρώ, αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια, περιμένοντας τα χρήματα αυτά για να πάρουν μία οικονομική ανάσα.

Όσες φορές όμως έχουν πάει στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα, οι υπάλληλοι εκεί υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι και δεν ξέρουν πότε θα γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

Μάλιστα, τις προάλλες, ένας ηλικιωμένος που περιμένει τα χρήματα αυτά για τα έξοδα κηδείας τους αδελφού του που ήταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, δημιούργησε επεισόδιο, ζητώντας συνάντηση με τη διευθύντρια της υπηρεσίας και απαιτώντας ενημέρωση.