Θύμα επίθεσης διαδικτυακών τρολ που το κατηγορούσαν ότι έζησε ανήθικη ζωή έπεσε ένα τοπ μόντελ που πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν την περασμένη εβδομάδα.

Ο λόγος για τη Ζάρα Αμπίντ οι λογαριασμοί της οποίας στα κοινωνικά δίκτυα απενεργοποιήθηκαν μετά από σχόλια που της ασκούσαν κριτική για τα ρούχα και τον τρόπο ζωής της.

Το 28χρονο μοντέλο βρισκόταν στην πτήση της PIA που συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι την περασμένη Παρασκευή. Τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν κατονομαστεί, ωστόσο οι αρχές ανέφεραν ότι μόνο δύο άντρες επιβίωσαν της συντριβής.

Αρχικές αναφορές που σύμφωνα με τις οποίες η καλλονή επιβίωσε, οδήγησε τον αδερφό της να απευθύνει έκκληση να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι λογαριασμοί πλέον της Zάρα Αμπίντ στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πλέον ορατοί, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν έχουν καταργηθεί.

Όπως τονίζει το BBC, στη συντηρητική πακιστανική κοινωνία οι γυναίκες αναμένεται να είναι σεμνές και πολλές από εκείνες που εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υφίστανται ένα είδος ηθικής αστυνόμευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Zάρα Αμπίντ συνεργάστηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες της πακιστανικής μόδας και τον Ιανουάριο κέρδισε το «Best Female Model» στα Hum Style Awards. Κορυφαίοι σχεδιαστές απέτισαν φόρο τιμής στον επαγγελματισμό και το στυλ της, ενώ αργότερα φέτος θα έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός. Καθώς η είδηση ότι πιστεύεται ότι βρισκόταν στην μοιραία πτήση άρχισε να διακινείται, στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύθηκαν εκατοντάδες σχόλια στα οποία αμφισβητούνταν η πίστη και προσήλωσή της στις ισλαμικές πρακτικές.