Άμεσα και γρήγορα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξε η δημοτική αρχή του Σπύρου Μυλωνά, στον δήμο της Δυτικής Αχαΐας, εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό των χόρτων και των πρανών στους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο του Αράξου, στην παραλία της Καλόγριας, αλλά και στους χώρους γύρω από ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, του Τείχους των Δυμαίων.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής οι εργασίες αυτές ήταν κάτι που είχαν να δουν εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα τα χόρτα και οι καλαμιές, να έχουν θεριέψει, δυσκολεύοντας ακόμα και τη διέλευση των αυτοκινήτων, σε ορισμένα σημεία.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν τον καθαρισμό των δρόμων όπου μέχρι χτες χτυπούσαν τα αυτοκίνητα τους με τα πυκνά χορτάρια και τα καλάμια που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να γίνεται η μετακίνηση τους με πολύ μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην πάθουν καμιά υλική ζημιά ή να γίνει κάποιο ατύχημα.


Το σημαντικό, όμως, και αυτό που τους έκανε εντύπωση, ήταν το timing των εργασιών.

Τα συνεργεία του δήμου βγήκαν στους δρόμους της περιοχής λίγες μέρες πριν από την έναρξη της κανονικής λειτουργίας των παραλιακών καταστημάτων εστίασης που υπάρχουν στην επικράτεια του δήμου.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι επιτέλους υπήρξε ένας φορέας της πολιτείας που ενδιαφέρθηκε για τα μαγαζιά αυτά τα οποία δίνουν εργασία σε αρκετό κόσμο και λειτουργούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Το ίδιο σημαντικές ήταν και οι εργασίες που έγιναν στους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο του Αράξου, που αποτελεί τον τροφοδότη της τουριστικής κίνησης σε όλη την Δυτική Ελλάδα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί από την 1η Ιουλίου και μετά κόσμο.

Εξάλλου, σε ότι έχει να κάνει με το Τείχος των Δυμαίων ο καθαρισμός των χόρτων στους περιβάλλοντες χώρους θα διευκολύνουν την επισκεψιμότητα του.

Τα καλά λοιπόν θα πρέπει να λέγονται, να αναγνωρίζονται και να γράφονται.