«Γλυκανάλατη» ήταν η γεύση που άφησε η πρώτη μέρα του ανοίγματος των καταστημάτων της εστίασης, στην Πάτρα.

Τα μαγαζιά στο κέντρο, ειδικότερα τα καφέ, δούλεψαν τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, με τον κόσμο να τρέχει να απολαύσει τον καφέ του, καθιστός, σε κάποια από τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών.

Ωστόσο, τα περιφερειακά μαγαζιά δεν είχαν την κίνηση που προσδοκούσαν. Το βράδυ η κίνηση ακόμα και στα εστιατόρια, στις μπυραρίες και στα μπαράκια του κέντρου ήταν μέτρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν μαγαζιά που δούλεψαν καλά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου, αυτό που φάνηκε από την πρώτη μέρα κιόλας της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας ήταν η απώλεια της δυναμικής των φοιτητών.

«Φάνηκε ότι οι φοιτητές απουσιάζουν από την Πάτρα και το γεγονός αυτό σίγουρα δεν είναι ευνοϊκό για το ξεκίνημα της εστίασης. Είναι σίγουρο ότι θα μας επηρεάσει, ελπίζω όμως όχι σε μεγάλο βαθμό» τονίζει ο κ. Στεργίου.

«Οι φοιτητές είναι μία δύναμη για την τοπική οικονομία της Πάτρας, πόσο μάλλον για την εστίαση και με δεδομένο ότι φέτος θα έχουμε ακόμα λιγότερους τουρίστες, τους έχουμε μεγαλύτερο ανάγκη».

Ένα ακόμα ζήτημα που δυσκόλεψε την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης ήταν το ΦΕΚ για τα τραπεζοκαθίσματα. «Έφτασε στα χέρια μας την Κυριακή και υπήρχαν αρκετοί όροι και κανονισμοί που χρειάζονταν διευκρίνιση, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε, χωρίς να έχουμε προβλήματα» τονίζει ο κ. Στεργίου.

Πάντως, τόσο τα καταστήματα εστίασης, όσο και οι πελάτες των μαγαζιών, εφάρμοσαν στο έπακρο τους κανόνες. «Το ζήτημα της πειθαρχίας στα μέτρα έχει να κάνει κυρίως με τους πελάτες.

Τα καταστήματα έδειξαν από την αρχή με την διαμόρφωση των χώρων, ότι είναι αποφασισμένα να ακολουθήσουν τους κανόνες, ενώ το προσωπικό μας εκπαιδεύτηκε γρήγορα προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Ωστόσο, οι πελάτες θα πρέπει να αλλάξουν κάπως κουλτούρα και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, δείχνοντας μας κατανόηση και στηρίζοντας την εστίαση σε αυτή την νέα για όλους μας κανονικότητα. Γενικότερα, πάντως, υπήρξε μια συμμόρφωση προς όλους στους κανόνες και τα μέτρα».