Βγήκε το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων σχετικά με το καυστικό υγρό, που χρησιμοποίησε η μαυροντυμένη δράστιδα της φρικτής επίθεσης εναντίον της 34χρονης, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άγνωστη γυναίκα έστησε καρτέρι στην 34χρονη και της έριξε θειικό οξύ (βιτριόλι), προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, αποκαλύπτοντας το “όπλο” που χρησιμοποίησε η δράστιδα. Σημειώνεται πως η εν λόγω καυστική ουσία, που θεωρείται επικίνδυνη, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο. Ως εκ τούτου, οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να παρασκεύασε το καυστικό υγρό μόνη της, ενδεχομένως παίρνοντας σχετικές οδηγίες από το διαδίκτυο.

Ενδεικτικά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση", όπως εκτιμούν.

Παράλληλα, η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Εξάλλου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δικηγόρος της 34χρονης, στο Star, σημείωσε πως η ποσότητα καυστικού υγρού που έριξε η μαυροντυμένη γυναίκα στην Ιωάννα, ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε και να τη σκοτώσει. Όπως εκτίμησε ο Α. Λύτρας, "η τελική δίωξη που θα ασκηθεί θα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο".

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η Μαρία Καλοφώνου, η γιατρός που χειρούργησε την 34χρονη ανέφερε ότι θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αλλά με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

“Η κοπέλα χειρουργήθηκε την Παρασκευή, είναι στην άμεση μετεγχειρητική περίοδο και είναι σταθερή. Τα πράγματα πήγαν καλά, δεν είχε μετεγχειρητικές επιπλοκές. Το τραύμα θα ανοιχτεί λίγο αργότερα και σε μερικές μέρες θα προχωρήσουμε και στα επόμενα χειρουργεία”, είπε η κ. Καλοφώνου. “Όσο νοσηλεύουμε έναν ασθενή, ειδικά στα μεγάλα εγκαύματα, πάντα υπάρχουν κίνδυνοι. Απλά έχουμε έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει βεβαρημένο ιστορικό οπότε ελπίζουμε για το καλύτερο... Έχει καεί όλο το πάχος του δέρματος και προσπαθούμε να το αποκαταστήσουμε”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της. Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυροντυμένης δράστιδας, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.